Synonyms Quiz-23

1. Which is a synonym of PARAMOUNT?

  1. above others in rank of authority
  2. inferior
  3. smallest
  4. trivial

Show Answer

Answer. a

2. Which is a synonym of COUP?

  1. failure
  2. sudden overthrow of a government
  3. small enclosure
  4. clever reply

Show Answer

Answer. b

3. Which is a synonym of SLOTHFUL?

  1. lazy
  2. fat
  3. ignorant
  4. stubborn

Show Answer

Answer. a

4. Which is a synonym of GLEAN?

  1. spend
  2. refuse
  3. dissipate
  4. to gather bit by bit

Show Answer

Answer. d

5. Which is a synonym of ECSTASY?

  1. depression
  2. hell
  3. trouble
  4. rival
  5. joy

Show Answer

Answer. e

6. Which is a synonym of ADMONITION?

  1. hysteria
  2. preamble
  3. alarm
  4. warning
  5. weapon

Show Answer

Answer. d

7. Which is a synonym of COHESION?

  1. climbing
  2. sticking together
  3. independence
  4. shift

Show Answer

Answer. b

8. Which is a synonym of DOCILE?

  1. headstrong
  2. uncooperative
  3. gentle
  4. stubborn

Show Answer

Answer. c

9. Which is a synonym of ARBITER?

  1. one appointed by two parties to settle a dispute
  2. very bitter
  3. a priest
  4. a despot

Show Answer

Answer. a

10. Which is a synonym of MITIGATE?

  1. raise
  2. agitate
  3. to heal
  4. rouse

Show Answer

Answer. c

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Academicseasy
error: Content is protected !!